• Erwten Oogst 9760

HAK SCHAALT HAAR BONENMISSIE OP IN NIEUWE CAMPAGNE

Wekelijks mantra moet bonen meer in de routine brengen

HAK start vandaag met een cross-mediale campagne genaamd “Geen week voorbij zonder bonen erbij” en spoort heel Nederland aan om elke week bonen aan de maaltijd toe te voegen. Ondanks dat de trend van plantaardig eten nog steeds groeiende is, is het voor Nederlanders nog steeds best lastig om bonen in de wekelijkse eetroutine te integreren. Men weet niet hoe je makkelijk en lekker met bonen kan koken. HAK neemt hierin de voortrekkersrol en schaalt haar bonenmissie op door heel Nederland wekelijks te laten zien, met behulp van HAK-boegbeeld topkok Herman den Blijker en een vijftal invloedrijke foodbloggers, hoe veelzijdig en lekker bonen zijn. De campagne, ontwikkeld en uitgevoerd door het Amsterdamse reclamebureau Etcetera, loopt tot eind 2018.

De huidige campagne vindt zijn roots in 2015, het jaar dat marktleider HAK het mantra ‘Bonen erbij’ introduceerde. Nicole Freid, Directeur marketing & innovatie: “De afgelopen drie jaar hebben we hier met succes aan gebouwd en nu zijn we toe aan de volgende stap. We zien dat Nederlanders soms terugvallen in hun oude eetgewoonten. Ze ervaren barrières zoals “ik weet niet hoe ik het lekker klaar moet maken of “ik denk er niet aan” of omdat ze gewoonweg de voordelen en variatie van bonen nog niet goed kennen en daardoor bonen niet echt goed in hun routine krijgen.”

De opdracht viel ten deel aan Etcetera, al vele jaren het reclamebureau van HAK. Irene Harte, Business Director & partner bij Etcetera: “We zijn op zoek gegaan naar iets waarmee we de consument steeds opnieuw aan bonen (van HAK) kunnen laten denken. Iets dat keer op keer een belletje laat rinkelen en hen tegelijkertijd meer dan ooit verleidt en inspireert om bonen te gebruiken bij de maaltijd. We geven nog meer aandacht aan de benefits van bonen: echte krachtbommetjes vol vezels, eiwitten en vitamines. Bovendien krijgt de campagne door nieuw beeldgebruik, food appeal en inspiratie een nieuwe impuls.” We willen dat bonen een gewoonte worden in het weekmenu van Nederlanders. Want ze zijn super gezond, lekker en er is veel variatie mogelijk. Net zoals het Voedingscentrum dit adviseert: eet 1x per week peulvruchten, zoals linzen, kidneybonen of kikkererwten. Vandaar: Geen week voorbij zonder bonen erbij”.

De kick-off start op maandag 16 april met de eerste van een zestal commercials waarin Herman den Blijker de hoofdrol speelt en op het bekende HAK-land de mooiste gerechten met verschillende bonen bereidt. Tevens wordt de campagne ondersteund door vijf foodbloggers (Francesca Kookt, GWESSE van Leonie ter Veld, Leukerecepten.nl, Voedzaam en snel en De Hippe Vegetariër) die gedurende het jaar samen bijna wekelijks recepten zullen publiceren om ieder op hun eigen manier de eenvoud en de variatiemogelijkheden (en vooral hoe lekker het is) van koken met bonen te laten zien.

Cross-mediale campagne

De campagne wordt cross-mediaal ingezet met uitingen op televisie, retail magazines, online, social media en op de winkelvloer. “Het is voor ons belangrijk dat we in onze communicatie een 360 graden aanpak hanteren zodat we wekelijks eenduidig de boodschap kunnen overbrengen naar onze doelgroep. Om de herkenbaarheid van de campagne te verhogen en daarmee een call to action te stimuleren, hebben wij tevens een visual device ontwikkeld dat te zien is op alle uitingen. De komende jaren blijft het onze missie om heel Nederland aan de bonen te krijgen. Wij gaan daarom ook dit jaar volop door met de introducties van innovatieve oplossingen om lekker en gemakkelijk bonen te eten,” besluit Freid.

Credits:

Klant: HAK BV – Nicole Freid, Arianne Stroeks

Titel: Geen week voorbij zonder bonen erbij

Reclamebureau: Etcetera – Irene Harte

Mediastrategie en inkoop: Initiative – Linda van Geffen

Public Relations: Creative Venue – Lyddia Roy

Image 2018 06 21

NIEUW! GROVE MOES 0%

Grove Moes 0%: dé appelmoes die smaakt als thuisgemaakt
0 Appelmoes 37 0 720 En Appelmoelcompote0 V2

NIEUWE APPELMOESGENERATIE STAAT OP

Innovaties in en omzetgroei van 0% segment zorgen voor serieuze verschuivingen in klassieke categorie
Soep Hak

HAK INTRODUCEERT BONENSOEPEN IN STAZAK

HAK breidt bonenassortiment uit naar soepschap